Погода: 15°C

Четвер, 17 лютого 2022 12:34 Прочитано 12793 разів

На Приірпінні забудовники погрожували покупцям квартир: чим шантажували

Автор

 

У Бучанському районі викрили схему організовану забудовниками, жервами яких стало понад 50 українців за останій рік.



Про це повідомили у пресслужбі Служби безпеки України.
Як стало відомо, забудовники шатжажували покупців та змушували сплатити ще «за оформлення права власності». У разі відмови погрожували перепродати придбані квадратні метри.
Правоохоронці встановили, що організотором була 55-річна жінка, уповноважена особа комерційного забудовника. Зловмисниця «працювала» в одному з сіл Бучанського району Київської області.
«Комерсантка» вимагала у громадян, які згідно укладених із забудовником договорів, повністю сплатили вартість майбутнього житла, від 3 тис доларів США за однокімнатну квартиру. Що більшою була площа квартири, то більше «мито» потрібно було сплатити її власнику, щоб отримати документи на право власності»,- зазначили у пресслужбі. Правоохоронці затримали зловмисницю в офісі будівельної компанії у с. Тарасівка Бучанського району під час отримання в однієї з клієнток забудовника 13.2 тис доларів США за передачу права власності на оплачену нею квартиру.
У ході обшуку, правоохоронці виявили :

  • правовстановлюючі документи на збудовані квартири;
  • грошові кошти у різних валютах у еквіваленті понад 130 тис. доларів США, ймовірно отримані протиправним шляхом.

За цим фактом відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу України. Триває слідство для встановлення усіх обставин та причетних до оборудки осіб.

photo5219718027807932175.jpgphoto5219718027807932177.jpgphoto5219718027807932176.jpg

 

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
-->
Прочитано 12793 разів

Відповідальність за правдивість інформації, реклами, коментарів несуть автори та рекламодавці. 

Авторське право (с): При використанні будь-яких матеріалів з сайту, посилання на "Портал Ірпеня" ОБОВ'ЯЗКОВА! 

Думка авторів публікації може не збігатися з думкою редакції.

 

Інформаційний портал

Це проєкт свідомої та сучасної журналістики, платформа для громадських діячів, політиків, активістів та інших людей,  зацікавлених в розвитку своїх міст та селищ. 

Кожне місто - окремий автономний розділ сайту, з власним редактором, лідерами думок та навіть інформаційною політикою. Але єднає кожну новину з ідеєю проєкту, що новини повинні бути об'єктивними, без фейкового присмаку. 

На кожну новину можна подати скаргу, або під'єднати до проєкту "нове місто". 

Всі новини автоматично публікуються на різних сторінках у ФБ спеціальними роботами, та поширюються по місцевим групам. Проєкт максимально роботизований та сучасний! 


На початок сайту